Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Θεία Λειτουργία: Σύναξη ζώντων (Μητρ. Λεμεσοῦ κ. Ἀθανασίου)

Τό ὅλο πνεῦμα τῆς Θείας Λειτουργίας εἶναι ἕνα πνεῦμα εὐχαριστίας καί δοξολογίας τοῦ Θεοῦ, γι’ αὐτό καί λέγεται καί «Θεία Εὐχαριστία». Γιατί αὐτό εἶναι τό ἦθος τοῦ χριστια- νοῦ. Ἦθος εὐχαριστιακό. Νά εὐχαριστοῦμε τό Θεό γιά ὅλα• γιά τά γνωστά καί γιά τά ἄγνωστα• γιά τά χαρμόσυνα καί γιά τά θλιβερά• γιά τά δύσκολα καί γιά τά εὔκολα, γιά τήν παρουσία καί γιά τήν ἀπουσία• γιά τή ζωή καί τό θάνατο• καί γιά τήν εἴσο- δό μας στόν κόσμο αὐτό καί τήν ἔξοδό μας ἐπίσης.
Στήν ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου ψάλλουμε: «Πᾶσα πνοή αἰνεσάτω τόν Κύριον, αἰνεῖτε αὐτόν ἐκ τῶν οὐρανῶν, αἰνεῖτε αὐτόν ἐν τοῖς ὑψίστοις, σοί πρέπει ὕμνος τῷ Θεῷ» (Αἶνοι Ἀκολουθίας τοῦ Ὄρθρου, Ψαλμ. 148), καί περίφημα τροπάρια χαρμόσυνα, νικητήρια κατά τοῦ θανάτου. 

Ομιλία του κ.Γανωτή, με θέμα: "Τα Χριστούγεννα της οικογένειας", Σάββατο 28/11 στις 6.30 μ.μ.


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σύναξη Νέων 25.11.2015 στα Σπάτα

Συνάξεις Νέων 


Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 8:30 μ.μ. θα γίνει Σύναξη Νέων, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σπάτων (βλ. χάρτη) με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο με θέμα:

«Το όραμα της Αποκαλύψεως (ερμηνεία του 1ου κεφαλαίου του βιβλίου της Αποκαλύψεως)»

Τη φετινή χρονιά οι συνάξεις στα Σπάτα θα έχουν τον χαρακτήρα μελέτης της σύγχρονης καθημερινότητας υπό το φως του θεόπνευστου προφητικού βιβλίου της Αποκαλύψεως.

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Εθελοντική Δράση: Τοποθέτηση Τροφίμων σε Ράφια Παρασκευή 27/11/2015

Αγαπητά Μέλη,

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο των  δραστηριοτήτων του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας, θα διανεμηθούν τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αξιοποιώντας το δίκτυο των ενοριών.

Η Κοινότητά μας έχει την ευκαιρία και την ευλογία να συμμετέχει ενεργά βοηθώντας στη συσκευασία των τροφίμων σε κούτες. 

Θα ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 27/11 στην Αποθήκη Τροφίμων στο Ι.Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων (διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 23, Σπάτα - πρόσβαση από το γκαράζ) από τις 6:30μμ με τακτοποίηση και συσκευασία τροφίμων.

Καθώς ο αριθμός των κουτών είναι μεγάλος (περίπου 400), η συσκευασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες οπότε θα σταλεί νέα ανακοίνωση.

Σας περιμένουμε να συνδιακονήσουμε σε αυτή την ευκαιρία που ελπίζουμε ότι θα δώσει λίγη παρηγοριά σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σύναξη Νέων στα Γλυκά Νερά 22.11.2015

Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής 
Κοινότητα Νέων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ»
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλυκών Νερών


«Ἔτι ἕν σοι λείπει» (Λουκ. ιη’, 22)
Οι τρεις δυσκολίες και αυτό που σου λείπει



Αγαπητοί φίλοι,

Σας περιμένουμε αύριο, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.30 στην συνάντηση της Σύναξης Νέων (περίπου 18-35 ετών) της ενορίας μας για να μελετήσουμε και να βρούμε απαντήσεις μέσα από το Ευαγγέλιο και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Πριν και μετά τη συνάντησή μας θα υπάρχει καφές, τσάι, γλυκίσματα  και χρόνος για ελεύθερη επικοινωνία!

Σας περιμένουμε!

* Ιστοσελίδα Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών: 
http://www.xmo-gn.com

Σύναξη Νέων Παναγίας Βλαχερνών Παλλήνης 23.11.2015

Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής 
Κοινότητα Νέων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ»
Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών Παλλήνης


Νεανική Σύναξη

Αγαπητοί,

Η περίοδος που διανύουμε διακρίνεται συχνά για την ένταση, τη βία, την προσπάθεια απαξίωσης της πίστεως, και τη γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατεί.
Κι εμείς, οι αγωνιζόμενοι πιστοί, πού αλλού να καταφύγουμε, παρά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου μας; Όπως γράφει και ο ιερός υμνωδός: 

"Πρὸς τίνα καταφύγω ἄλλην Ἁγνὴ;
ποῦ προσδράμω λοιπὸν καὶ σωθήσομαι; 
ποῦ πορευθῶ; ποίαν δὲ ἐφεύρω καταφυγήν;"

Γι' αυτόν τον λόγο, και με αφορμή την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην επικείμενη σύναξη νέων (περ. 18-35 ετών) του Ναού μας  σκεφθήκαμε να προβάλουμε μια πολύ όμορφη ταινία για το πρόσωπο της Παναγίας μας, και κατόπιν να συζητήσουμε. 
Δείτε σχετικά τη συνημμένη αφίσα!

Καλή δύναμη σε όλα & καλή αντάμωση!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Λόγος εις τα Εισόδια της Θεοτόκου - Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

«..Εάν το δένδρο αναγνωρίζεται από τον καρπό, και το καλό δένδρο παράγει επίσης καλό καρπό, η μητέρα της αυτοαγαθότητος, η γεννήτρια της αιώνιας καλλονής, πως δεν θα υπερείχε ασύγκριτα κατά την καλοκαγαθία από κάθε αγαθό εγκόσμιο και υπερκόσμιο;
Διότι η δύναμη που καλλιέργησε τα πάντα, ο προαιώνιος και υπερούσιος Λόγος, από ανέκφραστη φιλανθρωπία και ευσπλαχνία για χάρη μας θέλησε να περιβληθεί τη δική μας εικόνα, για να ανακαλέσει τη φύση πού σύρθηκε στον Άδη και να την ανακαινίσει, γιατί είχε παλαιωθεί και να την αναβιβάσει προς το υπερουράνιο ύψος της βασιλείας και θεότητός του.
Και βρίσκει αυτήν την αειπάρθενη η οποία υμνείται από μας σήμερα που γιορτάζουμε την παράδοξη είσοδό της στα άγια των αγίων και την εκλέγει ανάμεσα από όλους ανά τους αιώνες εκλεκτούς και θαυμαστούς και περιβόητους για την ευσέβεια και σύνεση και σε λόγια και σε έργα.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αρχονταρίκι "Ορθόδοξης Μαθητείας" 22.11.2015

Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»
Κυριακή 22 Noεμβρίου 2015

   Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, η αίθουσα της Γαλιλαίας στο Ι.Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) για τους νέους της "Ορθόδοξης Μαθητείας".
    Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων θα προβληθεί το 4ο επεισόδιο της ταινίας ντοκιμαντέρ με τίτλο : "Ο οικουμενικός αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος". Πρόκειται για ταινία ρωσικής παραγωγής σε 6 συνέχειες που περιδιαβαίνει τα μέρη όπου γεννήθηκε, έζησε, ασκήτεψε και δίδαξε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ. για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν. Με αφορμή την ταινία, θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση, με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Νικολάου.

     Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7:00 μ.μ. για να συνεχίσουμε την ετοιμασία των δώρων για την Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Γαλιλαίας. 

    Το Αρχονταρίκι απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να έρθουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Σύναξη Νέων Αγ. Μαρίνας Αρτέμιδας 20.11.2015


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Σύναξη Νέων 11.11.2015 στον Κουβαρά

Συνάξεις Νέων 


H σύναξη της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015 θα γίνει στις 8:30 μ.μ., στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) με θεματολογία πνευματική από την ασκητική βιβλιογραφία των Πατέρων της Εκκλησίας μας (Ευεργετινός, Γεροντικό κ.λπ). 

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Εθελοντική Δράση: Τοποθέτηση Τροφίμων σε Ράφια Πέμπτη 05/11/2015

Αγαπητά μέλη της κοινότητας, σας γνωστοποιούμε ότι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα χρειαστούμε την βοήθειά σας για να συνεχιστεί η τοποθέτηση των διαφόρων ειδών τροφίμων στο Ι. Προσκύνημα της Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα, στις 18:30  το βράδυ. Η τοποθέτηση γίνεται στο υπόγειο του προσκυνήματος και η πρόσβαση γίνεται από το γκαράζ.
Υπάρχουν πολλά τρόφιμα προς τοποθέτηση και θα χρειαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας και σας περιμένουμε και αυτήν την φορά !